Dumplings med sesamsås

Lätt beroendeframkallande är dessa små degknyten. Fyll dem med kyckling, kål och kryddor som ångkokas eller steks och servera med en sesamsås och frästa grönsaker. Bli beroende du med!

Du behöver

  • 1 st förpackning dumplingsdegplattor 250 g

Fyllning:

3 st salladskål blad
2 st salladslökar
1 tsk salt
250 g kycklingfärs eller fläskfärs
2 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 tsk ingefära riven
0.5 tsk sesamolja
1.5 tsk svampsoja

Servera med:

sesamsås se recept
sallad på 1 ask böngroddar, 2 salladslökar, 1 röd paprika, 1 msk rapsolja

Gör så här

1
Fyllning: Hacka salladskålen och skiva salladslöken och blanda i en skål med 1 tsk salt. Låt stå 10 minuter. Låt rinna av i en sil och krama ur vätskan i en handduk. Blanda, kål, salladslök, färs, peppar, riven vitlök, ingefära, sesamolja och soja till en jämn smet.

2
Lägg en degplatta i handen. Fukta övre kanten på plattan med vatten (lättast att göra det med ett finger). Lägg ca 2 tsk fyllning i mitten på degplattan, vik ihop till en halvcirkel och tryck ihop i mitten.

3
Vik in den yttersta delen till ett veck mot mitten och tryck ihop. Gör likadant från andra sidan. Tryck till med tummarna och förslut knytet ordentligt. Ställ knytena i en bambukorg med ett bakplåtspapper i botten.

4
Ånga knytena i bambukorgen med lock, över en gryta med ca 2 cm kokande vatten, ca 7–8 minuter. Har du ingen bambukorg går det bra att använda ett durkslag eller ångtillsats för grönsaker. Servera med böngroddar, skivad salladslök och paprika frästa i olja.

5
Sesamsås: Blanda 1/2 dl japansk soja, 1/2 msk asiatisk fisksås, 1/2 tsk sesamolja, 1 tsk riven ingefära, 2 krm sambal oelek, 1/2 skivad salladslök, 2 msk rostade sesamfrön till en sås.

Scroll to Top