Du behöver
- 3 st morötter
- 2 st palsternackor
- 2 st rödlökar
- 0.5 st blomkålshuvud
- 1 st broccolistånd
Lag:
2.5 dl ättiksprit 12%
5 dl strösocker
7.5 dl vatten
1 tsk salt
3 st stjärnanis
1 st kanelstång
1 bitar ingefära torkad
2 st lagerblad
Gör så här
1
Skala morötter, palsternackor och lök. Skiva rotfrukterna och klyfta löken. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter.
2
Koka morot och palsternacka i saltat vatten i 5 minuter. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Låt rinna av och fördela i glasburkar.
3
Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och koka i 5 minuter. Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras. Håller ca 10 dagar i kylen.