Du behöver

Pajdeg:

175 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk vatten

Fyllning:

250 g grönkål färsk
2 st rödlökar
1 msk smör eller margarin
salt peppar
150 g brieost
1.5 dl valnötter

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman smör och båda mjölsorterna till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Skölj grönkålen och repa av den grova mittstjälken. Hacka grönkålen grovt och förväll den i saltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av väl i durkslag. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg i grönkålen och fräs i ett par minuter. Salta och peppra och lägg över i pajskalet. Skär osten i bitar och lägg ovanpå. Strö över nötter-na.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde och mjölk och häll i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.