Du behöver
- 300 g fiskfilé kan bytas ut mot 500 g oskalade räkor
- 5 dl vatten
- 1 st schalottenlök
- 1 st citrongräs stjälk
- 1 msk fisksås
- 1 tsk ingefära riven
- 6 st champinjoner
- 1 tsk kaffirblad finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker, kan bytas ut mot rivet limeskal
- 0.5 st lime pressad saft
- 0.5 st peppar spansk
- 3 st salladslökar
- 0.25 st kruka koriander
Servera med:
jasminris kokt
Gör så här
1
Skär fisken i bitar. Koka upp vattnet i en gryta. Skala och skiva löken. Skölj citrongräset och banka på den tjocka delen med knivskaftet. Skär citrongräset i bitar. Kasta den hårdaste delen. Lägg citrongräs, lök, fisksås, ingefära och delad svamp i det kokande vattnet och koka i 5 minuter.
2
Smaksätt med kaffirblad, limesaft och urkärnad finhackad spansk peppar. Låt soppan få ett uppkok.
3
Lägg i fisken och låt grytan stå vid sidan om plattan i 3 minuter. Strö över skivad salladslök och koriander. Servera soppan med jasminris.