Du behöver

  • 150 g kålrot
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 2 st potatis
  • 2 msk matfett
  • salt peppar
  • 1.5 dl cannellinibönor eller liknande
  • 2 st salladslökar

Örtyoghurt:

1 dl turkisk yoghurt
2 tsk Herbes de Provence örtkrydda från Provence
salt peppar

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Skiva kålroten och skala skivorna med skalkniv. Skala och tärna morötter, palsternacka, potatis och kålrot i jämnstora tärningar och fräs dem mjuka i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Salta och peppra.

2
Tillsätt avrunna bönor och skivade salladslökar och låt allt bli varmt.

3
Örtyoghurt: Blanda yoghurt, örtkrydda, salt och peppar och servera till pytten. Garnera pytten med timjan.