Du behöver
- 2 dl matvete
- 3.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- matfett
- 400 g kassler
- 250 g mangotärningar frysta
Gratängsås:
1 st burk kokosmjölk 400 ml
1.5 msk majsstärkelse
1 tsk ingefära riven färsk
0.5 tsk sambal oelek
0.5 dl mango chutney
salt och peppar
1.5 dl riven ost
Servera med:
blandad sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Koka matvetet i en kastrull med vatten och buljong, enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj en ugnsfast form och bred ut matvetet i den.
2
Skär kasslern i skivor och lägg på bädden av matvetet. Fördela man-gon ovanpå
3
Sås: Blanda kokosmjölken i en kastrull med majsstärkelse, ingefära, sambal oelek, mango chutney, salt och peppar. Rör om och sjud till en krämig sås.
4
Blanda ner osten och rör om tills den smält. Häll såsen över kasslern och gratinera i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med blandad sallad.