Du behöver

  • 4 st ciabatta grova
  • 1 st huvud sweet gemsallad eller romansallad
  • 2 st tomater
  • 1 st ask färska böngroddar
  • 2 skiva ryggbiff ca 350 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Rucolakräm:

50 g rucolasallad
1 st vitlöksklyfta
0.5 st persilja knippe
0.5 kruka basilika
75 g färskost
salt och peppar

Servera med:

bärsmoothie

Gör så här

1
Dela bröden på längden och rosta i brödrosten. Skölj sallad, tomater och groddar. Skiva tomaterna.

2
Rucolakräm: Mixa rucolasallad, skalad vitlöksklyfta, sköljd persilja, basilika och färskost i en bägare med mixerstaven. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av biffarna med hushållspapper. Stek dem i en het stekpanna med smör och olivolja, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra under stekningen. Låt köttet vila i 5 minuter. Skär i skivor.

4
Bred lite av örtkrämen på bottendelarna av bröden. Lägg på salladsblad, biff, örtkräm, tomatskivor och groddar. Toppa med övre delen av bröden. Servera gärna en bärsmoothie till.