Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1 msk vatten

Fyllning:

100 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnera med:

20 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop rumsvarmt smör, socker, mjöl, bakpulver och havregryn till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och krusa med kruskavel. Ta ut rundlar med ett mått som är 3 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt kallna.

3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med fyllningen mellan. Garnera med en klick smält choklad.