Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 0.75 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
- 1 st ägg
- 1 msk vatten
Fyllning:
100 g smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
20 g mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka ihop rumsvarmt smör, socker, mjöl, bakpulver och havregryn till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg.
2
Kavla ut degen och krusa med kruskavel. Ta ut rundlar med ett mått som är 3 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt kallna.
3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop kakorna med fyllningen mellan. Garnera med en klick smält choklad.