Du behöver

Botten:

125 g smör
250 g digestivekex
1 msk kanel malen
11 st portionsform av aluminium

Fyllning

2 st ägg
2 msk strösocker
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl lingonsylt rårörd
1 dl vispgrädde
2 st gelatinblad

Gelé:

0.5 st gelatinblad
0.5 dl koncentrerad lingondricka
0.5 dl lingonsylt rårörd

Gör så här

1
Botten: Smält smöret. Smula kexen, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut blandningen i formarna och låt f vila i kylen minst 1 timme.

2
Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i ost, vaniljsocker och sylt. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och ostsmeten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av ägg- och ostsmeten på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Rör ner gelatinblandningen i ägg- och ostsmeten. Häll fyllningen i formarna och låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

3
Gelé: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm lingondrick-an och rör ner gelatinet Låt svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över kakorna. Bred ett tunt lager sylt över kakorna och skeda försiktigt geléet över. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.