Ananastårta med glass och ingefärssirap

Med pannkakstårta blir det kalas, oavsett om man serverar den som des-sert eller till kaffet.

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller siktat vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg

Fyllning:

3 st små burkar krossad ananas à 227 g
4 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
0.5 l vaniljglass
pistaschmandel
rostade kokosflingor

Ingefärssirap:

2.25 dl ljus sirap
3 msk ingefära hackad färsk

Garnera med:

physalis

8-10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret. Blanda mjöl och salt och tillsätt hälften av mjölken. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa i äggen ett i taget. Blanda i det smälta smöret. Stek 10 pannkakor och låt dem kallna.

2
Fyllning: Låt ananasen rinna av noga. Vispa grädden. Vänd ner ananas, crème fraiche och vaniljsocker i grädden. Varva pannkakor och ananasgrädde.

3
Gör kulor av glassen och lägg i en hög ovanpå tårtan. Strö över grov-hackad pistaschmandel och kokosflingor. Garnera med physalis.

4
Ingefärssirap: Koka hastigt upp sirap och ingefära. Låt var och en ringla lite varm sirap över sin tårtbit.

Scroll to Top