Du behöver
- 1 st schalottenlök
- olivolja + 1 msk
- 0.5 dl avorioris
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1.5 dl vatten
- 1 st potatis
- 75 g broccoli
- 75 g fetaost
- 1 st ägg
- 2 tsk potatismjöl
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
- olivolja till stekning
Servera med:
sallad
morötter rivna
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Rör i riset och fräs i 1 minut. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka under lock i 20 mi-nuter.
2
Skala och tärna potatisen. Bryt broccolin i mindre bitar. Koka potatisen och broccolin mjuka. Låt rinna av och mosa potatis broccoli och fetaost. Blanda i riset, ägg och potatismjöl. Krydda med salt, peppar och oregano,
3
Klicka ut ca 6 biffar i stekpanna med i olja och stek tills biffarna fått fin färg. Servera med sallad och rivna morötter.