Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • olivolja + 1 msk
  • 0.5 dl avorioris
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st potatis
  • 75 g broccoli
  • 75 g fetaost
  • 1 st ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • olivolja till stekning

Servera med:

sallad
morötter rivna

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i en gryta med olja. Rör i riset och fräs i 1 minut. Tillsätt buljongtärning och vatten. Koka under lock i 20 mi-nuter.

2
Skala och tärna potatisen. Bryt broccolin i mindre bitar. Koka potatisen och broccolin mjuka. Låt rinna av och mosa potatis broccoli och fetaost. Blanda i riset, ägg och potatismjöl. Krydda med salt, peppar och oregano,

3
Klicka ut ca 6 biffar i stekpanna med i olja och stek tills biffarna fått fin färg. Servera med sallad och rivna morötter.