Du behöver
- 500 g delikatesspotatis små
- 2 st persiljerötter
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 2 st stjälkar selleri
- 2 msk rapsolja
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st burk hela tomater 400 g
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st förpackning kokta kikärter 380 g
- salt och peppar
Garnera med:
2 msk hackad persilja
Servera med:
pitabröd se recept
Gör så här
1
Skala potatisarna. Skala och skär persiljerötterna i bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär selleristjälkarna i bitar.
2
Fräs löken i en stor stekpanna med olja. Tillsätt spiskummin och timjan och låt fräsa i 3 minuter. Tillsätt potatis, persiljerötter, paprika och selleri och stek under omrörning i ca 3 minuter.
3
Tillsätt tomaterna med spad, sambal oelek och låt puttra tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Tillsätt avrunna kikärter och låt grytan bli het. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med pita-bröd.