Du behöver

  • 3 st gul lök stora
  • 1 st smördeg kyld, i rulle
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • färsk timjan
  • färsk rosmarin

Ugn: 175°/200°

Gör så här

1
Dela lökarna på mitten. Lägg lökarna på en plåt och baka dem i ugnen på 175° i ca 35 minuter. Låt svalna. Ta bort skalet. Höj värmen till 200º.

2
Rulla ut smördegen och ta ut 6 rundlar som är lite större än lökarna. Pensla rundlarna med uppvispat ägg och nagga dem i mitten. Lägg lökarna på rundlarna.

3
Ringla över vinäger och olja. Strö över flingsalt. Smörj timjan och ros-marin med olivolja och fördela över lökarna. Tillaga i ugnen på 200° i ca 20 minuter. Garnera med timjan och rosmarin.