Du behöver

  • 300 g lax- och torskfilé tärningar
  • salt
  • 1 st äggvita
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 1 msk gräslök eller hackad dill
  • 1 dl räkor skalade i lake

Sås:

2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1.5 msk hummerfond
2 tsk majsstärkelse
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt pressad
ärter kokta gröna

Garnera med:

räkor
gräslök

Ugn: 150°

Gör så här

1
Tina fisken. Mixa fisk och salt i en matberedare. Tillsätt äggvita, grädde, peppar, gräslök och hälften av räkorna. Mixa färsen slät.

2
Lägg över fisksmeten i smorda mikrotåliga portionsformar och tillaga i mikron under mikrolock på 650W i 4 minuter. Låt fisken värmeutjämna i 3 minuter. Eller tillaga mitt i ugnen i ugnsfasta portionsformar i ca 20 minu-ter.

3
Sås: Vispa samman grädde, vatten, citronsaft, fond och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och sjud i 3 minuter. Smaka av med salt och pep-par. Servera med kokt pressad potatis och kokta gröna ärter. Garnera med resten av räkorna och gräslök.