Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk matfett smält
  • 2 dl riven ost

Champinjonstuvning:

200 g champinjoner färska
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl svampbuljongtärning eller fond
1 dl crème fraîche
0.5 tsk soja
salt och peppar

Servera med:

råkost blandad bönsallad med och vinägrett

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa samman mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa i äggen och mjölken. Rör ner smöret. Låt smeten svälla en stund.

2
Hetta upp en pannkakslagg eller liten stekpanna med lite smör. Låt fettet bli ljusbrunt. Häll 1/2 dl smet i pannan och vicka på pannan så att det blir jämnt fördelat över stekytan. Vänd pannkakan när ytan stelnat på ovansidan. Grädda någon minut till. Lägg smörpapper mellan pannkakorna.

3
Champinjonstuvning: Ansa, skiva och fräs svampen i en kastrull med smör, tills vätskan är genomskinlig. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och rör stuvningen slät. Tillsätt crème fraîche och låt sjuda under omrörning i minst 10 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg en sked champinjonstuvning på varje pannkaka och vik samman till ett paket. Lägg crêpen på ett smort ugnsfast fat och strö över ost. Gratinera i ugnen tills osten smält och crêpen är genomvarma. Servera med blandad bönsallad till.