Du behöver
- 4 st blodgrapefrukt
- 1 dl fikon torkade
- 1 dl katrinplommon
- 1 dl valnötter
- 0.5 tsk kanel
- 1 msk konjak mörk rom eller cointreau, kan uteslutas
Maräng:
2 st äggvitor
2 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Dela 3 av grapefrukterna i halvor. Skär runt fruktköttet med en vass kniv och skär ut fruktköttet mellan hinnorna som små tårtbitar. Klipp bort hinnorna som är kvar. Spara skalen och skär försiktigt av en tunn skiva i botten så står de stadigt.
2
Skala den sista grapefrukten med kniv. Skär intill fruktköttet så det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor.
3
Skär fikon och katrinplommon i små bitar. Grovhacka valnötterna. Blanda grapefrukt, fikon, katrinplommon, valnötter, kanel och ev sprit. Fyll skalhalvorna med fruktsalladen.
4
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Klicka marängsmeten över frukten. Gratinera mitt i ugnen i 12–15 minuter.