Du behöver

  • 4 skiva lantpaté ca 300 g
  • mâchesallad
  • 2 msk nötolja
  • 2 msk crèma di balsamico
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 50 g valnötter
  • 4 st fikon färska

Gelé:

1.5 st gelatinblad
1 dl vin sött vitt

Gör så här

1
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinet och rör om. Tillsätt resten av vinet och häll upp i en djup tallrik. Låt stelna i kylen.

2
Fördela sallad på 4 tallrikar. Ringla över olja och crèma di balsamico. Salta och peppra. Lägg på paté, delade nötter och klyftade fikon. Skär gelén i små bitar och “droppa” över patén.