Du behöver

  • fläskfilé ca 1 kg
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan eller torkad rosmarin
  • 1 msk smör

Marinad:

steksky silad
0.5 st apelsin pressad saft
2 msk rapsolja

Servera med:

vindruvor
färsk ananas
granatäppelkärnor
physalis

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa filéerna och dela dem på mitten. Gnid in salt, peppar och timjan eller rosmarin. Bryn filébitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över dem i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 65-70°.

2
Låt köttet vila 10 minuter eller låt det kallna helt. Spara stekskyn. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfatet med kycklingbenen.

3
Marinad: Blanda steksky, apelsinsaft och rapsolja, och häll över köttet. Garnera med frukt, timjan och persilja.