Du behöver
- fläskfilé ca 1 kg
- 2 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan eller torkad rosmarin
- 1 msk smör
Marinad:
steksky silad
0.5 st apelsin pressad saft
2 msk rapsolja
Servera med:
vindruvor
färsk ananas
granatäppelkärnor
physalis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Putsa filéerna och dela dem på mitten. Gnid in salt, peppar och timjan eller rosmarin. Bryn filébitarna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över dem i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 65-70°.
2
Låt köttet vila 10 minuter eller låt det kallna helt. Spara stekskyn. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfatet med kycklingbenen.
3
Marinad: Blanda steksky, apelsinsaft och rapsolja, och häll över köttet. Garnera med frukt, timjan och persilja.