Du behöver

  • pasta gärna rigatoni
  • vatten

Skaldjurssås:

0.25 st chilipeppar röd spansk
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
150 g haricots verts
1 dl tomater strimlade soltorkade
200 g kräftstjärtar
100 g skalade räkor ca 250 g oskalad vikt
1 msk basilika hackad
1 msk hackad dill
100 g philadelphiaost
2 dl parmesanost riven
2 dl crème fraîche
salt och peppar

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Skaldjurssås: Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka vitlö-ken. Fräs chili och vitlök i en stekpanna med olja, tills löken börjar ta färg. Dela bönorna på mitten och tillsätt dem till pannan och fräs i ca 2 minuter.

3
Tillsätt tomater, kräftstjärtar, räkor, basilika, dill, philadelphiaost, parmesanost och crème fraiche. Rör om och låt såsen bli het. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och låt allt bli varmt. Servera med riven parmesanost.