Du behöver
- 50 g jäst
- 200 g smör
- 5 dl mjölk
- 4 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 17 dl
Fyllning:
2 dl hasselnötter
150 g smör
2 dl strösocker
1 st citron finrivet skal
Pensling:
ägg
rörsocker
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken, och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt äggulor, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Fyllning: Mal nötterna och blanda dem med rumsvarmt smör, socker och citronskal.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär varje rulle i 20 bitar och ställ dem med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.