Du behöver

  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 17 dl

Fyllning:

2 dl hasselnötter
150 g smör
2 dl strösocker
1 st citron finrivet skal

Pensling:

ägg
rörsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölken, och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt äggulor, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Fyllning: Mal nötterna och blanda dem med rumsvarmt smör, socker och citronskal.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär varje rulle i 20 bitar och ställ dem med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.