Du behöver

  • 250 g salladsblad blandade
  • 400 g sidfläsk rimmat, i bit
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 10 skiva baguette
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Dressing:

2 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta gärna rosé
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

Garnera med:

2 msk klippt gräslök

Gör så här

1
Vispa samman senap, riven vitlök, vatten, vinäger och olja till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och slunga salladsbladen torra. Skär bort svålen på fläsket och skär köttet i strimlor. Stek det knaprigt i en varm stekpanna. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

3
3 Koka upp vatten, ättika och salt, ca 3 cm upp på kanten, i en låg vid gryta. Knäck äggen i var sin kopp och låt dem glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda, ca 3 minuter. Ta upp dem med en hålslev.

4
Lägg salladsbladen i en bunke och vänd ner några skedar av dressingen. Stek brödskivorna knapriga i en stekpanna med smör och olivolja. Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat, fördela fläsket över och toppa med äggen. Garnera med gräslök och servera med brödet och dressingen.