Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 250 g sparris
  • 1 st rädisor knippa
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 200 g färskrökt lax

Servera med:

2 dl crème fraîche
1 st citron rivet skal

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Låt svalna lite.

2
Bryt bort nedersta delen på sparrisen. Dela resten i bitar och koka mjuka i saltat vatten i 3 minuter.

3
Tvätta och klyfta rädisorna. Blanda potatis, sparris, rädisor, olja, vinäger, salt och peppar.

4
Vänd i dillen och lägg upp salladen på ett fat. Lägg laxen runt om och servera med en klick crème fraiche smaksatt med rivet citronskal.