Du behöver

  • 125 g bladspenat fryst
  • 5 st ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 1 tsk dragon färsk, hackad eller 1 krm torkad dragon

Laxkräm:

2 dl crème fraîche
200 g lax rökt
2 msk hackad dill
salt och peppar

Ugn: 150°

Gör så här

1
Tina och krama ur bladspenaten, och hacka den grovt. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och krydda med dragon.

2
Häll smeten i 8–10 smorda ugnsfasta portionsformar eller mazarinformar. Fördela spenaten i formarna. Grädda timbalerna mitt i ugnen i vattenbad som når upp till halva formens höjd, ca 30 minuter för portionsformar och ca 20 minuter för mazarinformar. Låt timbalerna svalna.

3
Laxkräm: Vispa crème fraichen hårt. Hacka laxen fint. Blanda lax och crème fraiche och smaksätt med dill, salt och peppar. Lägg en sked laxkräm på timbalerna vid servering.