Du behöver
- 125 g bladspenat fryst
- 5 st ägg
- 3 dl matlagningsgrädde
- salt, vitpeppar
- 1 tsk dragon färsk, hackad eller 1 krm torkad dragon
Laxkräm:
2 dl crème fraîche
200 g lax rökt
2 msk hackad dill
salt och peppar
Ugn: 150°
Gör så här
1
Tina och krama ur bladspenaten, och hacka den grovt. Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta, peppra och krydda med dragon.
2
Häll smeten i 8–10 smorda ugnsfasta portionsformar eller mazarinformar. Fördela spenaten i formarna. Grädda timbalerna mitt i ugnen i vattenbad som når upp till halva formens höjd, ca 30 minuter för portionsformar och ca 20 minuter för mazarinformar. Låt timbalerna svalna.
3
Laxkräm: Vispa crème fraichen hårt. Hacka laxen fint. Blanda lax och crème fraiche och smaksätt med dill, salt och peppar. Lägg en sked laxkräm på timbalerna vid servering.