Du behöver

  • 6 st kycklingfiléer

Kokspad:

1 l vatten
1 msk salt
8 st vitpepparkorn
1 st lagerblad
1 bitar purjolök
1 st morot
3 st persilja kvistar

Vårgrön sås:

1 kruka basilika
1 näve rucolasallad
1 st vitlöksklyfta liten
1 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
2 dl gräddfil
1 msk kycklingfond
salt och peppar
1 tsk honung

Servera med:

grön sparris
kokt potatis

Gör så här

1
Kokspad: Koka upp vatten, salt, pepparkorn, lagerblad, purjolök, skalad skivad morot och persilja i en låg vid traktörpanna.

2
Lägg i kycklingfiléerna och sjud dem i 20–25 minuter. Ställ pannan i kallt vattenbad så att kycklingen kyls snabbt. Lägg över kyckling och lag i en plastlåda med lock och låt stå i kylen över natten.

3
Ta upp kycklingen ur lagen och skär upp kycklingen på längden i 1/2 cm tjocka skivor.

4
Vårgrön sås: Mixa basilikablad, rucolasallad, vitlök och majonnäs till en jämn sås. Tillsätt crème fraiche och gräddfil och fond. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera med kokt grön sparris och kokt potatis.