Du behöver

  • 1 st romansalladshuvud
  • 6 st portionsbaguetter

Tonfisk- och äggsallad:

2 st tonfisk 185 g
6 st ägg kokta
0.5 dl lättmajonnäs
0.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
0.5 dl dill färsk hackad
0.75 dl purjolök hackad
2 msk kapris hackad
1/2-1 st röd spansk peppar

Garnera med:

rucolasallad

Gör så här

1
Skölj salladen och förvara den i en plastpåse med mycket luft i.

2
Tonfisk- och äggsallad: Häll av vattnet från tonfisken och lägg fiskköttet i en bunke. Tillsätt hackade ägg, majonnäs, salt, peppar, dill, purjolök, kapris, finhackad chili och blanda samman. Smaka av. Förvara salladen i en burk med lock så kallt som möjligt på väg till stranden.

3
Dela baguetterna nästan ända igenom på längden. Lägg salladsblad i botten. Klicka i ägg- och tonfiskssalladen. Garnera med rucolasallad.