Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 3 st äggvitor
Mousse:
6 st gelatinblad
4 st äggulor
3 dl florsocker
6 dl vispgrädde
300 g hallon frysta och tinade
Garnera med:
noblesse
hallon
silverkulor
Ugn: 175°
12 bitar
Gör så här
1
Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvitorna. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
2
Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden.
3
Mosa hallonen. Ta 1/2 dl av hallonen och lägg i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen tillsammans med hallonen, och smält gelatinbladen. Rör ner resten av hallonen.
4
Vänd ner hallonen i äggsmeten och blanda sist i grädden. Häll mous-sen i formen och låt stå kallt för att stelna, i minst 4 timmar. Garnera med noblesse, hallon och silverkulor.