Du behöver

  • 200 g haricots verts
  • 5 st potatis kokta
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk olivolja
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 st tonfisk
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 st hårdkokta ägg

Böndressing:

1 st burk vita bönor 400 g
3 msk kapris
3 st sardellfiléer
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
2 st äggulor
1 dl olivolja
nymald peppar

Gör så här

1
Böndressing: Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav. Rör i äggulorna. Tillsätt oljan droppvis, under mix-ningens gång. Smaka av med peppar.

2
Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skär potatisen i bitar. Dela tomaterna och skala och skiva löken. Blanda bönor, potatis, tomater, lök, dill, olja och citronsaft. Vänd försiktigt ner avrunnen tonfisk. Krydda med salt och peppar.

3
Lägg upp salladen på ett fat och lägg på oliver, kapris och klyftade ägg. Servera salladen tillsammans med dressingen.