Du behöver

  • 0.5 st isbergssalladhuvud
  • 1 st krispsallad
  • 16 st cocktailtomater gärna romanticatomater
  • 0.25 st gurka
  • 500 g skalade räkor ca 1,2 kg oskalad vikt
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 4 st salladslökar
  • dill plockad

Dressing:

1 st citrongräs
0.5 dl majsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar

Servera med:

baguette eller rostat vitt bröd

Gör så här

1
Dela, skölj och slunga salladen (båda sorterna) torr och fördela på 4 salladstallrikar. Lägg på delade tomater och skivad gurka. Toppa med räkor, delade ägg, skivad salladslökar och plockad dill.

2
Dressing: Krossa citrongräset och skiva det tunt. Vispa samman olja, vinäger och citrongräs. Salta och peppra. Servera till salladen tillsammans med baguette.