Du behöver
- 0.5 st isbergssalladhuvud
- 1 st krispsallad
- 16 st cocktailtomater gärna romanticatomater
- 0.25 st gurka
- 500 g skalade räkor ca 1,2 kg oskalad vikt
- 4 st hårdkokta ägg
- 4 st salladslökar
- dill plockad
Dressing:
1 st citrongräs
0.5 dl majsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
Servera med:
baguette eller rostat vitt bröd
Gör så här
1
Dela, skölj och slunga salladen (båda sorterna) torr och fördela på 4 salladstallrikar. Lägg på delade tomater och skivad gurka. Toppa med räkor, delade ägg, skivad salladslökar och plockad dill.
2
Dressing: Krossa citrongräset och skiva det tunt. Vispa samman olja, vinäger och citrongräs. Salta och peppra. Servera till salladen tillsammans med baguette.