Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 0.5 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk rödbetor hackade inlagda
  • 1 msk ättiksgurka hackad
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

1 dl turkisk yoghurt
1 msk gurkmix t ex Bostongurka
4 st brödskivor grova
salladsblad

Servera med:

ägg stekt

Gör så här

1
Blanda färs, ägg och ströbröd och låt svälla 5 minuter. Skala och hacka löken och blanda ner tillsammans med rödbetor och gurka.

2
Krydda med salt och peppar och forma två stora biffar. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 4-5 minuter per sida, tills de är genomstekta.

3
Blanda yoghurt och gurkmix. Smaka av med salt och peppar. Rosta bröden. Lägg på salladsblad och biff. Toppa med dressing och bröd. Servera med ett stekt ägg till.