Du behöver
- 2 dl pekannötter
- 2 msk rapsolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd chilipeppar
- 0.5 st purjolök
- 500 g kycklingfilé
- 1 st burk bambuskott 225 g
- 0.5 dl ostronsås
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 tsk maizena majsstärkelse
Thairis:
3 dl basmatiris
1 st kryddblandning Ris Thai, Jättegott
1 msk rapsolja
6 dl vatten
Garnera med:
lime
koriander
Gör så här
1
Thairis: Fräs ris och kryddblandning i en kastrull med olja. Tillsätt vattnet och sjud under lock i 12 minuter.
2
Fräs nötterna i en stor stekpanna med olja någon minut. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin fint. Strimla purjolöken. Strimla kycklingen och lägg ner allt i stekpannan med nötterna och fräs i 5 minuter.
3
Tillsätt bambuskott, ostronsås, vatten och fond, och koka upp. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i pannan. Koka ett par minuter och servera med thairiset.