Kyckling med pekannötter och thairis

Riset får mycket smak från den färdiga kryddblandningen och passar perfekt till kycklingen.

Du behöver

  • 2 dl pekannötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilipeppar
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st burk bambuskott 225 g
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Thairis:

3 dl basmatiris
1 st kryddblandning Ris Thai, Jättegott
1 msk rapsolja
6 dl vatten

Garnera med:

lime
koriander

Gör så här

1
Thairis: Fräs ris och kryddblandning i en kastrull med olja. Tillsätt vattnet och sjud under lock i 12 minuter.

2
Fräs nötterna i en stor stekpanna med olja någon minut. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin fint. Strimla purjolöken. Strimla kycklingen och lägg ner allt i stekpannan med nötterna och fräs i 5 minuter.

3
Tillsätt bambuskott, ostronsås, vatten och fond, och koka upp. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i pannan. Koka ett par minuter och servera med thairiset.

Scroll to Top