Du behöver
- 200 g babyspenat
- 0.5 st purjolök
- smör till stekning
- flingsalt
- nymald vitpeppar
- 1 st matjessill 200 g
- 4 st ägg
- 1 dl crème fraîche
- hackad gräslök
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smörj 4 ugnsfasta portionsformar med smör.
2
Skölj spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör. Spenaten ska sjunka ihop och vätskan koka in. Krydda med salt och peppar.
3
Skär sillen i små bitar. Blanda spenatfräs och sill och fördela i formarna.
4
Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk. Skeda försiktigt över ca 1 1/2 msk över varje ägg.
5
Ställ formarna i en liten långpanna till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna mitten i ugnen i ca 12 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga.
6
Lyft försiktigt upp kokotterna. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö på gräslök. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.