Du behöver

  • 200 g babyspenat
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 1 st matjessill 200 g
  • 4 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • hackad gräslök

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smörj 4 ugnsfasta portionsformar med smör.

2
Skölj spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör. Spenaten ska sjunka ihop och vätskan koka in. Krydda med salt och peppar.

3
Skär sillen i små bitar. Blanda spenatfräs och sill och fördela i formarna.

4
Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk. Skeda försiktigt över ca 1 1/2 msk över varje ägg.

5
Ställ formarna i en liten långpanna till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna mitten i ugnen i ca 12 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga.

6
Lyft försiktigt upp kokotterna. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö på gräslök. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.