Du behöver

  • potatis använd gärna mandelpotatis som är extra mjölig
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad dill
  • 200 g västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 4 st ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 msk dijonsenap

Ugn: 175º

Gör så här

1
Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform som rymmer ca 2 liter.

2
Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Skölj och strimla purjolöken.

3
Blanda potatis, purjolök, hackad vitlök, örter, grovriven ost, salt och peppar i en stor bunke. Packa potatisblandningen i formen.

4
Vispa ihop ägg, kesella, mjölk och senap och häll i formen. Peta försiktigt med en kniv så att äggstanningen rinner ner.

5
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 minuter. Känn med en sticka att potatisen är riktigt mjuk. Låt vila cirka 10 minuter innan patén tas ur formen.