Du behöver
- potatis använd gärna mandelpotatis som är extra mjölig
- 1 st purjolök liten
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl hackad persilja
- 1 dl hackad dill
- 200 g västerbottensost
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 4 st ägg
- 250 g kesella
- 1 dl mjölk 3%
- 1 msk dijonsenap
Ugn: 175º
Gör så här
1
Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform som rymmer ca 2 liter.
2
Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Skölj och strimla purjolöken.
3
Blanda potatis, purjolök, hackad vitlök, örter, grovriven ost, salt och peppar i en stor bunke. Packa potatisblandningen i formen.
4
Vispa ihop ägg, kesella, mjölk och senap och häll i formen. Peta försiktigt med en kniv så att äggstanningen rinner ner.
5
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 20 minuter. Känn med en sticka att potatisen är riktigt mjuk. Låt vila cirka 10 minuter innan patén tas ur formen.