Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 2 st tomater
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 st gurka
  • 2 msk dill plockad
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 tsk olivolja

Servera med:

salladsblad
rostat bröd

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i en skål. Tärna tomaterna och strimla salladslöken. Dela, och kärna ur och skär gurkan i tunna strimlor.

2
Blanda räkor, tomater, salladslök, gurka, dill och limeskal och -saft. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och olivolja.

3
Lägg salladsblad i portionsglas och fördela räksalladen på bladen. Skär stavar av rostat bröd och stick ner i salladen. Garnera med en dillkvist.