Du behöver

Hamburgerbröd:

25 g jäst
25 g smör
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
vetemjöl ca 5 dl
äggvita
sesamfrön

Hamburgare:

400 g nötfärs
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 st äggula
1 msk worcestersås
1 msk smör eller margarin

Dressing:

2 msk bostongurka
3 msk majonnäs
2 msk ketchup

Servera med:

Ugn: 225°

8 burgare

Gör så här

1
Hamburgerbröd: Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen och dela den i 16 bitar, och rulla små bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Pensla med vispad äggvita och strö på sesamfrö. Grädda i 8 minuter. Frys in hälften av bullarna.

5
Hamburgare: Blanda färs, pressad vitlök, salt, peppar, äggula och worcestersås och forma smeten till 8 små burgare. Stek dem i en stekpanna med smör.

6
Dressing: Blanda bostongurka, majonnäs och ketchup. Lägg ihop burgarna med sallad, lök, tomat, biff och dressing.