Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 300 g ärter frysta
- 0.5 dl vispgrädde
- salt och peppar
Ostkex:
1 dl prästost riven
12 st kex t ex saltiner
Servera med:
0.5 dl crème fraîche
2 tsk riven pepparrot
Ugn: 250°
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Lägg i ärterna och koka upp.
2
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Ostkex: Riv osten fint. Lägg ut kexen på en plåt med bakplåtspapper och strö på osten. Gratinera i ca 5 minuter. Servera till soppan.
4
Blanda crème fraiche och riven pepparrot och servera i soppan.