Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 300 g ärter frysta
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Ostkex:

1 dl prästost riven
12 st kex t ex saltiner

Servera med:

0.5 dl crème fraîche
2 tsk riven pepparrot

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Lägg i ärterna och koka upp.

2
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Ostkex: Riv osten fint. Lägg ut kexen på en plåt med bakplåtspapper och strö på osten. Gratinera i ca 5 minuter. Servera till soppan.

4
Blanda crème fraiche och riven pepparrot och servera i soppan.