Du behöver

  • 6 st svartrötter
  • 0.5 st citron

Marinad:

0.5 dl vitt vin
0.5 dl vatten
1 st kanelstång
2 st timjankvistar
1 st schalottenlök
1 st citron rivet skal
1 msk pressad citronsaft
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
1 nypa strösocker
0.5 dl olivolja

Garnera med:

timjan
prästost
pinjenötter
citronskal

Gör så här

1
Skala svartrötterna och lägg dem direkt i vatten med pressad citron så att de inte mörknar.

2
Dela svartrötterna i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten, 10–15 minuter. Koka ihop vin, vatten, kanelstång och timjan ett par minuter.

3
Skala och hacka löken. Blanda marinaden med lök, citronskal och -saft, pressad vitlök, salt, peppar och socker. Vispa i oljan.

4
Lägg upp svartrötterna på ett fat och skeda över marinaden. Låt stå att dra någon timme eller över natten.

5
Garnera med timjan, ost, pinjenötter och citronskal.