Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl grädde
Smaksättning:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 st apelsin rivet skal
Garnera med:
25 g mörk choklad
Ugn: 175°
1 kaka
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med grädden.
2
Dela upp smeten i två skålar. Rör ner kakao i den ena skålen och vaniljsocker och apelsinskal i den andra.
3
Klicka i lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Häll i den mörka smeten och avsluta med den ljusa.
4
4Dra med en gaffel i smeten så att kakan blir marmorerad. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Garnera med smält choklad.