Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde

Smaksättning:

2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 st apelsin rivet skal

Garnera med:

25 g mörk choklad

Ugn: 175°

1 kaka

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med grädden.

2
Dela upp smeten i två skålar. Rör ner kakao i den ena skålen och vaniljsocker och apelsinskal i den andra.

3
Klicka i lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Häll i den mörka smeten och avsluta med den ljusa.

4
4Dra med en gaffel i smeten så att kakan blir marmorerad. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Garnera med smält choklad.