Du behöver
- 1 st apelsin
- 1 st ogenmelon
- 1 st nektarin eller 2 persikohalvor från burk
- 1 st banan
- 1 st ananas liten burk skivad i juice
- 10 st jordgubbar
Jordgubbscoulis:
10 st jordgubbar
2 msk florsocker
Garnera med:
mynta eller ananassalvia
Gör så här
1
Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär apelsinen i mindre bitar och lägg dem i en skål.
2
Dela och kärna ur melonen. Ta ut kulor av fruktköttet med hjälp av ett kuljärn. Dela och kärna ur och skär nektarinen i bitar. Skala och skiva bananen. Skär ananasskivorna i bitar och blanda ner hälften av juicen. Ansa och tillsätt jordgubbarna och blanda runt. Skeda upp i dessertglas.
3
Jordgubbscoulis: Mixa jordgubbar och florsocker och ringla över fruktsalladen. Garnera med ananassalvia eller mynta.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Visste du att…
…coulis är en stark koncentrerad saft eller puré på färska eller kokta frukter eller bär, som serveras som sås till varma eller kalla efterätter eller glass.