Du behöver

  • 600 g falukorv

Svampsås:

200 g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt och peppar
2 dl prästost riven lagrad

Servera med:

kokt potatis
sallad

Garnera med:

hackad persilja

Ugn:225°

Gör så här

1
Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna omlott i en ugnsfast form.

2
Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort. Tillsätt mjöl och fond under omrörning, och späd med grädde och mjölk. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred såsen över korven i formen och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och sallad. Strö över per-silja.