Du behöver

  • 2 dl quinoa tricolor tre sorters quinoa – vit, svart och röd
  • 5 st mergueskorv 260 g
  • 2 st salladslökar
  • 5 st minimajs
  • 100 g kantareller eller champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash grön
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • färsk oregano eller persilja

Gör så här

1
Skölj quinoan i kallt vatten i en sil. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Skär korven i bitar. Skiva salladslöken och majsen. Ansa och skär kantarellerna i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och tärna squashen.

3
Stek korv, salladslök, majs, svamp, paprika och squash i olja. Blanda grönsakerna med den kokta quinoan. Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk oregano eller persilja.