Du behöver
- 100 g ostronskivling
- 1 msk matfett
- 1 st kycklingfilé
- 1 tsk currypasta grön
- 1 msk rapsolja
- 2.5 dl kokosmjölk krämig
- 0.5 tsk strösocker
- 1.5 tsk fisksås thai
- salt och peppar
- 75 g sockerärter
- 50 g minimajs
Garnera med:
färsk koriander
limeskal
Servera med:
jasminris kokt
Gör så här
1
Dela ostronskivlingen i bitar och stek den i en stekpanna med matfett tills den får färg. Lägg upp på en tallrik.
2
Strimla kycklingfilén. Fräs currypastan i en stekpanna med i varm olja. Tillsätt kycklingen och stek det i 3 minuter under omrörning.
3
Tillsätt kokosmjölk, socker och fisksås och låt sjuda i ca 3 minuter. Salta och peppra. Blanda ner delade sockerärter och minimajs och låt koka upp. Garnera med färsk koriander och strimlat limeskal och servera med kokt jasminris.