Du behöver
- 3 st gula lökar
- 2 msk smör
- 1 l vatten
- 0.5 dl kycklingfond
- 1 st lagerblad
- 2 krm torkad timjan
- 1 dl vin torrt vitt
- salt och peppar
Gratinering:
4 skiva vitt bröd
2 dl ost riven lagrad
Ugn: 250º
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Fräs den i en gryta med smör tills den blir blank och börjar ta färg. Tillsätt vatten, fond, lagerblad och timjan.
2
Koka på svag värme under lock, ca 20 minuter. Tillsätt vin och smaka av med salt och peppar.
3
Rosta brödet och skär det i tärningar. Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Strö över brödtärningarna och riven ost.
4
Gratinera soppan i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Garnera med timjan.