Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 l vatten
  • 0.5 dl kycklingfond
  • 1 st lagerblad
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 dl vin torrt vitt
  • salt och peppar

Gratinering:

4 skiva vitt bröd
2 dl ost riven lagrad

Ugn: 250º

Gör så här

1
Skala och skiva löken. Fräs den i en gryta med smör tills den blir blank och börjar ta färg. Tillsätt vatten, fond, lagerblad och timjan.

2
Koka på svag värme under lock, ca 20 minuter. Tillsätt vin och smaka av med salt och peppar.

3
Rosta brödet och skär det i tärningar. Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Strö över brödtärningarna och riven ost.

4
Gratinera soppan i övre delen av ugnen, ca 10 minuter. Garnera med timjan.