Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 msk olja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 75 g pasta
  • 50 g fetaost
  • 2 msk basilika strimlad

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs allt i en gryta med olja utan att det får färg.

2
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning och koka i 15 mi-nuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Toppa soppan med pasta, smulad fetaost och basilika. Servera med bröd.