Du behöver
- 3 st rödbetor
- 2 st potatis
- 1 st palsternacka
- 1 st schalottenlök
- 1 st förpackning kikärter 190 g, kokta
- 0.5 dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk balsamicovinäger
- örtsalt svartpeppar
- ströbröd
- 3 msk olivolja
Fetaostsås:
1 dl crème fraîche
200 g fetaost
1 msk akaciahonung
1 tsk färsk timjan
2 msk vallmofrö
salt peppar
Chili explosion Santa Maria
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan.
2
Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman. Smaksätt med vinäger, örtsalt och svartpeppar.
3
Forma 8 biffar, ca 1 1/2 cm tjocka, och vänd i ströbröd. Lägg upp på smörpapper. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med olivolja, ca 4 minuter per sida.
4
Mixa samman crème fraiche, fetaost, honung, timjan och vallmofrön i en skål med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och Chili Explosion.