Du behöver

  • 6 st mandelpotatis ca 400 g
  • 4 st jordärtskockor ca 200 g
  • 1 st schalottenlök
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk körvel finhackad färsk
  • salt, vitpeppar

Garnera med:

körvel färsk

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och skär potatis och jordärtskockor i tunna skivor. Skala och skiva löken.

2
Koka upp vatten och fond. Tillsätt potatis, jordärtskockor och lök, och låt koka under lock tills de är mjuka, ca 20 minuter.

3
Tillsätt mjölk och körvel. Mixa soppan skummig med en mixerstav.

4
Smaka av med salt och peppar. Späd soppan med lite vatten om den känns för tjock och låt den bli het igen. Garnera med körvel och servera med bröd.