Du behöver
- 50 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl rapsolja
- 1.5 dl solrosfrön
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 6 dl dinkelmjöl fullkorn
- 7 dl vetemjöl
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vatten och mjölk till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt olja, solrosfrö, salt, honung, dinkelmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Obs! Den är ganska lös. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till runda bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Pensla med vatten och grädda i 35 minuter.