Du behöver

  • 3 st smörgåstårtebröd 25 cm i diameter
  • smör eller margarin

Fyllning 1:

150 g skinka rökt
1 st äpple
1 st mandarinklyftor 300 g
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs

Fyllning 2:

6 st hårdkokta ägg
0.5 dl kaviar kalles
1 dl vispgrädde

Garnera med:

2.5 dl lätt crème fraiche
0.25 st isbergssallad huvud
15 skiva skinka rökt
15 st ost skivor
250 g vindruvor blå och gröna
mandarinklyftor
10 cm gurka
persilja
apelsinskivor

Gör så här

1
Bred margarin på smörgåstårtbottnarna.

2
Fyllning 1: Hacka skinkan. Skala och riv äpplet. Hacka hälften av mandarinerna grovt, spara resten till garnering.

3
Blanda crème fraiche, majonnäs, urkramat äpple och mandarinklyftor och bred på första bottnen. Strö över skinka och lägg på en botten.

4
Fyllning 2: Skala och hacka äggen och blanda med kaviar och vispad grädde. Bred över andra bottnen och lägg på sista bottnen.

5
Garnering: Bred crème fraiche ovanpå och runt om tårtan. Tryck fast strimlad sallad runt om tårtan. Garnera ovanpå med strutar av skinka och ost, halverade druvor, mandarinklyftor, gurkskivor persilja och apelsin.