Du behöver

  • 500 g mandelpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st purjolök
  • 8 dl vatten
  • 1 st kycklingfond Fond du Chef
  • 2 dl mellangrädde
  • salt och peppar

Servera med:

1 kruka vattenkrasse
25 g sockerärtor
olivolja

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i bitar. Finhacka vitlöken och skiva purjolöken. Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta och tillsätt potatis, vitlök och purjolök. Låt soppan sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Rör om då och då.

2
Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en mixerstav. Hetta upp soppan och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med vattenkrasse och strimlade sockerärtor. Ringla över lite olivolja.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows