Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • smörgåsmargarin

Fyllning:

3 st hårdkokta ägg
200 g färskrökt lax
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 dl hackad dill
1 msk pressad citronsaft
salt peppar

Garnera med:

200 g färskost
1 dl crème fraîche
1 st salladshuvud
200 g färskrökt lax
300 g skalade räkor 750 g oskalade räkor
12 skiva ost t ex Port Salut
12 st körsbärstomater
dill
citron

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Bred smörgåsmargarin på brödskivorna och kantskär dem. Lägg tre skivor bredvid varandra på ett serveringsfat alt skärbräda eller bricka.

2
Fyllning: Skala och hacka äggen och hacka laxen. Rör ihop majon-näs, crème fraiche, dill och citronsaft. Blanda i ägg och lax och krydda med salt och peppar. Bred hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och resten av fyllningen. Avsluta med de 3 sista bröden.

3
Garnering: Rör ihop färskost och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan.

4
Garnering: Tryck fast salladsblad runt om tårtan och garnera med lax, räkor, rullade ostskivor, halverade tomater, dill och citronskivor.


Kommentar:
Du kan förbereda tårtan dagen innan – men spara garneringen till ser-veringsdagen – så håller den sig fin och blir extra god av att få stå till sig. Tänk på att garnera tårtan så att varje bit får lite av allt det goda.