Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel malen
- 1 tsk kardemumma malen
- 1 tsk ingefära malen
- 1 tsk nejlika malen
- 200 g smör
- 2 dl farinsocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk turkisk yoghurt
Garnering:
30 st mandel
Ugn: 150º–160º
Gör så här
1
Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor.
2
Rör mjukt smör, socker och sirap poröst med elvispen. Tillsätt yoghurten och rör ner mjölblandningen.
3
Knåda samman degen på bakbordet och forma små kulor, ca 2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skålla mandlarna och dela dem på längden. Tryck fast en halv mandel på varje kaka.
4
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 18 minuter. Låt dem kallna på galler innan de läggs i burkar med tättslutande lock.