Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk nejlika malen
  • 200 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk turkisk yoghurt

Garnering:

30 st mandel

Ugn: 150º–160º

Gör så här

1
Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor.

2
Rör mjukt smör, socker och sirap poröst med elvispen. Tillsätt yoghurten och rör ner mjölblandningen.

3
Knåda samman degen på bakbordet och forma små kulor, ca 2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skålla mandlarna och dela dem på längden. Tryck fast en halv mandel på varje kaka.

4
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 18 minuter. Låt dem kallna på galler innan de läggs i burkar med tättslutande lock.